RSS
Facebook
Twitter

duminică, 17 februarie 2013

Printul Fericit – rezumat scurt


                                  Printul Fericit – rezumat scurt

     Printul Fericit traia intr-un palat, unde zidurile inalte care-l inconjurau l-au ferit de mizeria si uratenia cetatii in care a trait. Era cea mai stralucitoare si brilianta statuie din acel orasel.
    
     Intr-o toamna, un randunel intarziat se odihni pentru o noapte la picioarele statuii. Printul il ruga pe randunel sa le duca oamenilor sarmani aurul, rubinul si safirele care-i impodobeau statuia. Astfel ii scapa de greutati pe croitoreasa cu un copil bolnav, pe studentul sarac, pe fetita trimisa sa vanda chibrituri.
    
     Inghetul ii este insa fatal micului randunel, iar tristetea frange inima de plumb a printului. Statuia, nemaiavand stralucire si maretie, este topita din ordinul primarului orasului, care planuiest sa inalte una cu propria sa infatisare. Doar inima din plumb ramane neatinsa, iar mesterul topitor o asaza alaturi de corpul randunelului inghetat. Astfel, cei doi prieteni raman impreuna si dupa moarte.

11 comentarii:

  1. Huaaaaa prea lung ma luat 5 zile sa îl fac

    RăspundețiȘtergere
  2. E foarte scurt si util. Cei care zic ca e lung sunt foarte lenesi.:)

    RăspundețiȘtergere
  3. printul fericit era de fapt o statuie din aur impodobita cu pietre pretioase, plasata in mijlocul unui oras. Afland printr-un randunel de necazurile si saracia oamenilor din oras, statuia hotaraste sa isi doneze cu ajutorul pasarii materialele pretioase din care era facuta si ajungand fara valoare in ochii oamenilor, este in cele din urma topita. Ramane din ea doar inima de plumb asezata in final alaturi de pasare, care moare distribuind saracilor bogatiile statuii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu trebuia sa citesc și am citit rezumatul.merai

    RăspundețiȘtergere